utorok 28. apríla 2009

Vyšlo nové CD japonských clockwork punkáčov - Hat Trickers

Hat Trickers je banda ortodoxných street punx s image v štýle Clockwork orange, ktorá pochádza z japonského Tokya. Ich koncerty, to je pravá a nefalšovaná horror show plná krvavých masiek a melodického street punku. Nejde ani o žiadnych nováčikov, svoj prvý album vydali už v roku 1996 a teraz prichádzajú s novým CD, ktoré vyšlo pod hlavičkou Friday Night Kids, čo sú agilní usporiadatelia koncertov v Brne, ktorí už na české pódia priviedli kapely ako Total Chaos, Varukers, Antidote alebo English Dogs. Aktuálny album kapely Hat Trickers obsahuje 8 songov chytľavého, melodického punku, ktorý i vďaka tomu, že od minulých nahrávok v zostave pribudol nový člen - huslista Kazu, sa stále viac približuje svojím vzorom v podobe legendárnych Adicts.

O kvalitách kapely a novej dosky ste mali možnosť presvedčiť aj na februárových koncertoch Hat Trickers u nás. S distribúciou dosky pomáha Papagájův Hlasatel, ktorého e-shop je jedno z miest, kde túto skvelú nahrávku môžete získať.

Do playlistu bol pridaný aj song Shadow z tohto CD.

Obal vo vyššom rozlíšení
www.myspace.com/hattrickers
www.fridaynightkids.wz.cz
www.phr.cz

utorok 21. apríla 2009

The Adicts - Songs of Praise, 2008 + nášivka

Pre fanúšikov kapely Adicts ponúkam reedíciu ich prvej LP z roku 1981 Songs of Praise na CD, ktoré bolo remastrované v roku 2008. Ide o klasickú 16 skl. verziu ku ktorej ako bonus dodám bielu nášivku kapely. Cena: 12,00 €

ovi77@centrum.sk

nedeľa 19. apríla 2009

Sveťo na šnúre (ne)bude!

Spoločné turné dvoch slovenských legiend: Zóny A a Slobodnej Európy, ktoré nesie názov 45 Birthday Party sa odštartovalo štvrtok 16.apríla v Pražskom Matrixe. Už dávno pred týmto koncertom bolo jasné, že slobodka nevystúpi so Sveťom no ľady sa pohli a do sveta boli vyprdnuté prvé infos, že Sveťo je doma a na najbližšom koncerte (t.j 30.04 - Brno) by mal hrať! Nuž nechajme sa prekvapiť ako sa k tomu Sveťo a jeho zdravotný stav postaví...

ovi77@centrum.sk

piatok 17. apríla 2009

Pointed Sticks - Perfect youth už v júny!

Prvá LP Kadanskej partičky Poited Sticks uzrela svetlo sveta v roku 1980 a uzrie ho opäť po 29 rokoch vďaka Sudden Death Records. Tento label kapele vydal ich comebackový singel My Japanese Fan a podujal sa aj na reedícii Part Of The Noise, ktorý vyšiel na CD a na LP.

Perfect youth by malo byť vymakané na 110% (nový materiál, booklet, kvalita skladieb) a kapela skráti svojím fanúšikom čakanie možnosťou stiahnutia si prvých troch singlov, ktoré vyšli v rokoch 1978-79 u QUINTESSENCE. Všetky downloady obsahujú aj originálne scany obalov. Viac TU

ovi77@centrum.sk

Rudi - Big time EP - vydané!

Americký label Sing Sing Records, ktorý sa pustilido reedícií singlov starých kapiel ako: Zips (SCO), Jetz (UK) si do parády zobral aj prvú 7'' EP Big time (Good Vibration 1978) od írskej legendy RUDI.

Sing Sing rec. sa okrem tejto prvej EP chystá vydať aj druhý singel írov s názvom I-Spy, ktorý vyšiel o rok neskôr ako ich debut. Cena v oboch prípadoch by mala byť 6 dolárov, čo je skvelá príležitosť pre zberateľov aby si zaťažili policu ďalšími raritnými singlami.

ovi77@centrum.sk

Pozvánka: The Adicts, Texas terri Bomb!, Tight Finks - 14.05. Praha-Futurum club

O tejto akcii som už napísal par riadov, no nedá mi to a musím pridať ďalšie. Akcia sa totiž blíži a lístkov je ešte stále veľa a tak ešte raz pripomínam, že v 14 mája odpália v pražskom clube Futurum anglickí Adicts poriadnu show, ktorá naštartuje letnú sezónu v ktorej sa môžeme tešiť na kopu legiend. V klube si zahrajú aj americko-nemeckí Texas terri Bomb! a pecka zo Švajčiarska Tight Finks. Vlez v predpredaji je 360 Kč a celá akcia začína o 20 hodine.

Plagát akcie

Playlist - apríl 2009

Po mesačnej prestávke a vynechanom marcovom playliste som si našiel čas aby som zbúchal dokopy nový playlist pre mesiac apríl. V playliste je klasicky 10 songov, no tentokrát som dal možnosť aj kamarátovi Nikolasovi, ktorý vytvoril druhú polovicu playlistu, určite budete spokojní...




Prvá päťka - ovi


Úvodná skladba je od kapely, ktorú som už uverejňoval v playlistoch rádia A1, no aj tak ide o vecičku, ktorú nepozná veľa ľudí a čo je zároveň aj veľká chyba, pretože ide o vôbec prvú punkovú kapelu v Nemecku. Chlapci sa pomenovali MALE a vydali jeden album s názvom Zensur& Zensur (1979), do playlistu som uverejnil rovnomerný song. Tento album vyšiel aj na CD.

Dvojkou je skladba z kombekového CD legendy X-ray Spex, ktoré však bolo totálným prepadákom jak pre verejnosť, tak aj pre punkových kritikov, čo aj zrejme presvedčilo Polly a spol. , že ťahať to ďalej už nebude mať zmysel, škoda, pretože mne sa tento album - Conscious Consumer (1995) paradoxne celkom pozdáva:) Po rongneovych okuliaroch pridávam opäť anglickú kapelu, ide však o material z 80 rokov Bad Actors a skladbu z ich prvého singlu Are They Hostile (1980). BA nahrali za svoju ročnú "kariéru" 2 single a na oboch spolupracovali s The Damned, čo hovorí o ich kvalite.

Predposlednou kapelou sú anglické cigarety a skladba Don't z výberovej LP Will Damage Your Health (1978 - 1981), ktorá vyšla pod hlavičkou Detour rec. A mojú paťku uzatvárajú rýchlejší, no výborní Red Flag 77, ktorí mimochodom pochádzajú z rovnakého mestečka ako slávni Adicts:)


Druhá päťka - Nikolas

Prvou vecou je tazko zohnatelna kapelka The Broken Toys z USA hrajuca svizny punk rock, pekna piesen s este krajsim nazvom, The Drink In My Hand vas chyti hned od uvodu. Druhy velmi dobry punkovy song je od nemeckej kapely The Shocks z Berlina s nazvom More Kicks, rovnako tazko zohnatelna, par songov sa da stiahnut z ich stranky. V poradi tretia vec je od velikanov punk/rock´n´rollu opat spoza velkej mlaky The Dictators s energickou piesnou a opat super nazvom Pussy And Money, cely svet sa toci predsa len o tychto dvoch veciach:)

Stvrta piesen ma nazov Holky co znam od bandy z Prahy menom Nezfales, ktora v minulom roku vydala svoj naslapany novy album Ber dokud davam, urcite sa oplati zohnat. No a posledny song musi patrit aj starej klasike z Anglicka, konkretne Eddie and The Hot Rods a ich menej znama (o to lepsia:)) vec Writing On The Wall, kde vyborny podmaz robi ustna harmonika, tento skvely rokec vysiel pod Anagram rec.v roku 1996 ako nanovo vydane dema + live. ostava len popriat prijemny počuv:)

ovi77@centrum.sk
nikolasvlas@centrum.sk

štvrtok 16. apríla 2009

The Damned - potvrdené!

Nedávno som spomínal špekuláciu, že The Damned - legenda z UK vystúpi na českom festivale - Pod Parou. Dnes je táto informácia potvrdená a tak sa môžeme tešiť a zároveň šetriť na ďalšiu výbornú akciu.

Informácia, že The Damned ozaj vystúpia sa ale doteraz nezobrazuje na webe festivalu, čo ale nijako nevadí, pretože hlavné je, že sa zobrazuje na stránke kapely...možno si to teda organizátori chystajú ako prekvapenie, a keď tomu tak naozaj je, tak sa ospravedlňujem za predčasné prezradenie :)


ovi77@centrum.sk
http://www.officialdamned.com/
http://www.podparou.cz/

Uposters: Doručenie bezplatné!

Pre všetky objednávky od dnešného dňa na www.uposters.blogspot.com platí, že poštu budeme hradiť my, čiže na každej objednávke ušetríte min. 1,00 € (záleží od počtu plagátov). Doručujeme klasickou 2. triedou = plagát budete mať doma na stene v tretí deň od vašej objednávky.


Objednávajte plagáty na:

ovi77@centrum.sk
msmilansykora@gmail.com

Stuart Adamson (1958-2001)

11 apríla by oslavoval svoje 51 narodeniny škótsky spevák, gitarista a skladateľ textov Stuart Adamson. Tento človek vystupoval v kapelách The Big Country, Raphaels no najväčší úspech zožal s kapelou, ktorú založil ako 18ročný, kapelu THE SKIDS.

Adamson založil Skids v roku 1977 v Škótskom mestečku Dunfermline spolu s Jobson, Simpsonom a Kellichanom a odišiel krátko pred vydaním poslednej LP Joy (1981) . V kapele pôsobil ako hlavný gitarista, no vypomáhal aj so spevom a na platniach nahrával aj klávesy. Najväčší úspech získal tento muzikant so svojou skladbou "The Saints are coming", ktorú neskôr použili U2 a Greenday ako "charitatívnu" skladbu.

Vďaka svojmu skvelému hudobnému štýlu bol veľkým prínosom do punk/new wave scény a svojou gitarovou technikou ovplivnil desiatky nielen punkových ale napr. aj grunge-ových kapiel. Stuart zomrel v roku 2001, kedy ho našli vo svojom dome obeseného. R.I.P

ovi77@centrum.sk

Princovia sú späť!

Leďova kapela PRINCOVIA, ktorú založil po odchode zo Zóny a a Brickfieldu zožala maximálny úspech už po prvom deme "Nechceme ísť do Disneylandu! (2003)" a nie je sa čomu čudovať veď azda nie je človek, ktorého by nedostali skladby ako "Blbé stavy, Nové začiatky či Revov Revolver a stará platňa".

Po tomto deme sa však statoční princovia odmlčali až do roku 2005 kedy Pavián rec. vydáva oficiálny album kapely "Čo takto otvoriť hubu?!" v ktorej si princovia ako sa aj v samotnom booklete píše zajebali do nástrojov v nasledovnej zostave :Leďo-hlas,giatara; Steve - basa a Lenko - bicie. Po oficiálnom albume natrepanom 13 hitmi v skvelej kvalite a krásnom obale sa však kapela tak či onak rozhodla dať si pauzu. Dovtedy však meno kapely oživoval zakladateľ Leďo, ktorý si sem-tam vybehol na pódium s akustikou a automatickým bubeníkom aby oživilil hity Princov, no hrával aj klasiky od Paradoxu. Vidieť sme ho ale mohli aj po boku Živých kvetov a Kaktusu.

V roku 2008 sme mali šancu vidieť princov na hiraxovom Underground feste po ktorom nasledovalo vytvorenie oficiálneho webu kapely, čo mnohým z nás dalo nádej, že Princ von Sternberk so svojou armádou sa vracajú do zbroje...nebolo tomu však celkom tak, pretože okrem fungujúceho webu sa s kapelou nič nedialo...a však až doteraz! Leďo konečne oznámil, že princovia sú a budú a vidieť ich hrať budeme môcť v zostave, ktorú si overil v projekte Ugly girls Show a tá je naozaj impozantná a plná ozajsných mien...Leďo-spev,gitara; Ozi-basa, Dodo-bicie. Kapela však stále hľadá ľudí, ktorý sú ochotný pomôcť Princom v boji s drakmi svojimi gitarami a klávesmi, takže všetci nadaný ctihodný muzikanti hláste sa do služby! (prvá bitka sa uskutoční v ČR koncom apríla, kde vystúpi Zóna a + Slobodna Európa)

ovi77@centrum.sk

Posledné kusy CD Bloody Rock 'N' Roll

Kamaráti z Popradu The Bullboxers, ponúkajú na predaj posledné kusy svojho prvého oficiálneho CD - Bloody Rock 'N' Roll z roku 2006. Takže neváhajte a využite poslednú možnosť ako získať tento album.

Album vyšiel po deme "Steel Story" ktoré obsahovalo 10 piesni a bolo na slabšej zvukovej úrovni. Bloody rock 'n' roll obsahuje taktiež 10 skladieb, ktoré boli nahraté a upravené v Kobke a ich vydanie si zobralo na starosť Brutal Rec.

Veľkým krokom vpred je booklet s textami , spomínaný lepší zvuk a samotné CD, ktoré okrem hudby obsahuje aj videoklip a nejaké vecičky z distra.

Tracklist:
1.Intro (Action)
2.Saturday Night
3.Like a Sheena
4.When You´re a Hippie
5.Vivat 77
6.Čurák
7.Streethorrorshow
8.Bloody Rock ´N´ Roll
9.Punk-Rock is my Addiction
10.V tieni iných

Objednávajte na ovi77@centrum.sk za 3,50 €

streda 8. apríla 2009

Punková smršť - The Restarts a Hat trickers vystúpia v Brně

Už 19.4. sa v brnenskom klube Yacht predstaví legendárna anglická punková kapela The Restarts. Kapela vznikla v roku 1995 v londýnskej štvrti Hackney a behom krátkej chvíle sa stala jednou z najpopulárnejších metských kapiel.

Ich nabrúsený punk, ktorý je ale aj napriek svojej rýchlosti a agresivite stále správne melodický a chytľavý vychádza z kapiel druhej vlny anglického punku (Exploited, Chaos UK, Discharge). Dnes sú The Restarts kapelou, ktorá má tisíce fanúšikov po celom svete a to aj napriek tomu, že sa držia princípu DIY a nesnažia sa o nejakú podporu zo strany oficiálnych médií. Vo svojich textoch sú The Restarts rovnako radikálni ako vo svojej hudbe.

Nečakajte žiadne spievanky o kvetinách a láske, tu sa riešia všetky problémy, ktorých je v dnešnom svete požehnane (vojny, politika, chudoba...). Ďalšou kapelou, ktorá sa ukáže na brnenskom koncerte budú japonskí Hat Trickers, kapela ktorá není náhodou označovaná za japonský The Adicts a to jak vďaka svojmu image vychádzajúcemu z Burgessovho Clockwork Orange, tak aj vďaka muzike, ktorá sa dá označiť ako melodický street-punk. Z českých zástupcov na koncerte stretnete mladú brnenskú kapelu IntruderSS hrajúcu pekne ostrý streetpunk, ktorá bude určite dôstojným uvedením celej akcie.

PHR
Plagát Tourné kapely The Restarts

The Restarts - www.myspace.com/therestarts
Hat Trickers - www.myspace.com/hattrickers
InstruderSS - www.myspace.com/intrudersinyourmind

sobota 4. apríla 2009

Pozrite Uposters!

Pred pár minútkami sme spustili (ovi & milan) dlho pripravovaný blog Uposters. Ide o blog, zaoberajúci sa postermi a ich predajom. Momentálne ponúkame 100 posterov, čiže je z čoho vyberať. Viac na tejto stranke