sobota 30. apríla 2011

Recenzia: Kaktus - Mária

Kapela Kaktus vyštartovala pred pár rokmi ako raketa po vydaní svojho dema Mexico, kde ukázali ako sa v Blave robí "Ramones punkrock". Ich štýl sa osvedčil nielen "obyčajným" ľuďom, ale napríklad aj Leďovi (ex Zóna  a), ktorý im počas svojej hudobnej absencie hudobne sem-tam vypomáhal. Skladby o hraní sa na piesku a novom trolejbuse sú už pasé a od hudobne dozretých Kaktusákov je tu prvý oficiálny album. Aký je, a aké mám z neho pocity prezrádzajú nasledujúce riadky.

utorok 26. apríla 2011

R.I.P - Poly Stirene

Marian Elliott-Said, ktorá ale bola väčšina známa ako Poly Stirene z legendárnych X-Ray Spex sa včera pobrala do punkového neba. Vo veku 53 podľahla rakovine prsníka a chrbtice.

nedeľa 24. apríla 2011

Fest Pod Parou prezrádza veľké mená

Festival, ktorý si posledné roky stráži meno "najväčší punkový festival v ČR a SR" nesklame ani tohoto roku. Samozrejme myslím to v rámci headlinerov, ktorých mená sú naozaj zaujímavé.

piatok 15. apríla 2011

Ako zmeniť diplomovku na zábavu


Odovzdávanie bakalárskych a diplomových prác sa pomaly a iste blíži a s tou mojou zvládam posledné boje aj ja. Bude to práve pár hodín dozadu kedy som dopisoval záver a rozmýšľal som nad tým, že slovo biomasa (moja téma) už aspoň chvíľu nechcem vidieť a aké by to bolo fajn písať o niečom zábavnom, čo by človeku išlo od ruky a po dopísaní by si mohol hrdo povedať, písal som to sám! Práve tento moment vomne vyvodil spomienku na jednu diplomovku z Univerzity Komenského v Blave, kde študent Tomáš Bulánek vypracoval naozaj zaujímavú tému. 

streda 13. apríla 2011

Neviete čo s prachmi? Vydražte si singel od Sex Pistols

Ebay - aukčný portál na ktorom je doslova všetko momentálne zažíva zaujímavú aukciu o ktorej musím prispieť aj ja svojou troškou na blog. Aukcia o ktorej hovorím sa točí okolo druhého singlu Sex Pistols - God Save The Queen. Nejde ale o druhé či tretie vydanie ale o úplne prvý 10" Acetate z roku 1977. Do konca aukcie zostáva ešte 2 dní a 1 hodín a cena sa už teraz vyšplhala na 14 600 libier (cca 16 870€ - 508 000 SK). Touto horibilnou sumou to ale určite neskončí, aký je Váš odhad? Pri akej sume sa aukcia zastaví? 

Aukciu môžete sledovať TU
richard.muska@gmail.com

utorok 12. apríla 2011

Knox opúšťa Vibrators

Len pred pár dňami vyšiel na blogu rozhovor s Knoxom venovaný prevažne jeho sólovej kariére. Kto by vtedy tušil, že slová: "mám toho ešte veľa v pláne" budú znamenať, že Knox opusti svoju materskú kapele a začne sa venovať vlastne tvorbe. Nuž ale ako sám Knox povedal: "Keď som dosiahol 65 uvedomil som si, že to musím urobiť teraz".

štvrtok 7. apríla 2011

EDIT: The Damned v júny NEnavštívia Bratislavu!

Pre všetkých, ktorý v roku 2009 zmeškali šancu vidieť THE DAMNED mám dobrú správu. Opravný termín bude 17.6 v Bratislave. Koncert by mal byť istý na 99% a rozhoduje sa medzi klubom Randal alebo susedným MMC. Pravdepodobnejšie ale vidím druhú možnosť, nakoľko na kapelu takéhoto rozmeru Randal nepostačí, teda ovšem, že Slováci neurobia hanbu a neprídu, čo by bolo naozaj hlúpe. EDIT(9.4.2011):Koncert presunutý na jeseň 2011. Respektíve v júny vôbec nemal byť, ospravedlňujem sa za chaos a ojebávanie, ale informáciu som mal potrvdenú na 100% od osoby ktorej som veril...nuž všetko sa stane. Sorry ľudia.

utorok 5. apríla 2011

Anti-Nowhere League už za 10 dní

Piate narodeniny klubu Randal sa blížia a tak si pre punkových fajnšmekrov pripravil Openrock dvojdňovú oslavu, ktorá iste bude stáť zato. 15.4 (piatok) o 20.00 ju otvorí legenda z Británie Anti-Nowhere League, ktorá si na Slovensku už síce zahrala, ale vidieť divocha Animala v akcii nestačí nikdy. Po koncerte bude nasledovať afterpárty kde sa budú púšťať LPečka, CDečka...proste hudba až do rána. Cena je totožná s vekom klubu, čiže 5 €.

piatok 1. apríla 2011

Interview: Knox - od minulosti po súčasnosť, od hudby po umenie

Posledným príspevkom v ktorom som recenzoval sólový album Knoxa - Plutonium Express  som si spôsobil akúsi "knoxomániu". Skúmaním jeho ďalších projektov som sa na túto legendu punkrocku úplne namotal a chcel som o ňom vedieť všetko. Hovorí sa, že všetko je na webe, ale najlepšie a najpravdivejšie informácie sú tie, ktoré sú priamo z prvej ruky. Tak som požiadal Knoxa o rozhovor a on neodmietol. Ak sa chcete dozvedieť ako vnímal punk v 70.rokoch, či aký ma postoj k Lady Gaga určite si prečítajte nasledujúcich pár stĺpcov.