štvrtok 8. apríla 2010

Malcom McLaren - R.I.P.

Mnohými milovaný a nenávidený Malcom Mclaren (1946-2010) nás dnes navždy opustil v Big Apple, kde podľahol rakovine, ktorá ho zožierala už niekoľko rokov.

Neuveriteľne kontroverzný týpek, ktorý sa preslávil ako manažér ešte kontroverznejšej Anglickej kapely Sex Pistols (neskôr aj New York Dolls) bude nielen v hudobnom svete určite chýbať. Aj keď bol Malcom sráč (kto poznal jeho manažérske ťahy určite vie o čom hovorím), ako ho nazval napríklad Steve Jones či Johnny Rotten v punku na prelome 70.rokov urobil určite veľa. Veď kto iný priniesol punk z USA do Európy ak nie on...?

Okrem manažérskych postov vlastnil Malcom aj Sado-maso sexshop, ktorý niesol jednoduchý názov SEX, z ktorého neskôr vznikol názov pre kapelu Sex Pistols. Klub bol aj vďačným domovom pre punkáčov, ktorí si z neho odniesli módne doplnky, ktoré sa vďaka Vivienne Westwoodovej premenili na tu najkrajšou módu akú vôbec poznám.

Mclarena môžete vidieť vo filmoch The Great Rock 'n' Roll Swindle a Filth and the Fury, kde si zahral po boku Pištolí. Jeho telo bude privezené do Londýna koncom týždňa. Rest in Peace!

ovi77@centrum.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára