pondelok 12. júla 2010

The Newtown Neurotics - Olomouc

O tom, že si Newtown Neurotics zahrajú na výročnom koncerte domácich Zatrestov som už upozorňoval v tomto článku ešte v máji no 10.júl konečne prišiel a mohli sme si to vychutnať na vlastnej koži. Pre tých ktorí tam neboli snáď poteší nasledujúce zhrnutie.

Celá akcia sa odohrávala v pekelnom teple takmer v centre Olomouca v areály "Letní Kino". O otvorenie sa postarali domáci Abnormal, ktorí ma ale ničím nepotešili a ich hlučné vystúpenie by som kľudne na tejto akcii oželel, ale každý má iné chúťky tak snáď chlapci nehrali zbytočne a niekomu sa to aj páčilo. 

The Barockers, je meno ďalšej domácej - mladej kapelky, ktorá však hrá úplne iný štýl ako jej predchodca a so zaujímavým káčerím spevom dokázala nabudiť lepšiu atmosféru v neznesiteľnom teple. Anglické songy boli pekne melodické, no miestami až moc identické ale cover od Boysov potešil, čiže nevytýkam nič.

Ďalšiu kapelu, ktorú som čekol bola už skúsenejšia Degradačka, ktorá zahrala akusticky a ich kvalitu si môžete okoštovať vo videu, kde je zaznamenaný hraný cover od Vibrators. 



Po pauze, ktorú som potreboval pre zmenu ja na koštovanie skvelého višňového Bernarda nasledoval už headliner z Anglického Harlowa The Newtown Neurotics. Tí sa po areále potulovali už skôr a po The London, ktorí boli v Olomouci minulý rok boli Neurotici ďalšia legenda, ktorá sa ako legenda vôbec netvárila. Charizmatický spevák a jediný pôvodný člen nemal žiaden problém s fotením či kecaním a to, že došiel do Českej Republiky len v jednom tričku a gatiach hovorí o tom, že je to punkáč ako sa patrí :))

Stewe Drewett odštartoval so svojím one-two-three-four 90minútovú slasť pre uší, kde zazneli takmer všetky skladby z kompilačky Punk Singles collection. Skvelý gitarový doprovod s vymakanou basou, ktorú mimochodom obsluhoval Steweov syn síce mexické vlny v hľadisku nevytvorili, ale vystúpenie to bolo naozaj parádne. Nechýbali skladby ako "Hipocrate" , "When The Oil runs Out", či "Living with Unemployment" s podmazom od The Members. Záznam z tejto skladby si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. Vystúpenie zakončili Neurotici ich hitom "Kick Out The Tories" z tretieho singlu. 



Po Legende z Británie nasledovala ta naša - Zóna A. Poriadne opitá, zničená a totálne božská bola Zóna a tak ako vždy. Zónu som videl snáď už po 15krát no dokázali prekvapiť skladbou "Polka" z Potopy a "Nezmestím sa do svojej kože" z repertoáru Paradoxu z roku 1956...(revová poznámka). 

Oslava Zatrestov sa začala s oneskorením a to poznačilo aj ich dobu hrania, ktorá trvala cca len 30minút, nakoľko sa v okolí už obšmietali mestkáči. To ale otvorilo cestu pre najlepšieho slovenského Dj Dášu (veľa ich teda ale nepoznám:)), ktorý vytvoril bohovú atmosféru so svojou zbierkou LP. Škoda len toho, že majiteľka Dášu odpojila a bolo po zábave. No ale aj napriek tomu bol 10.júl skvelým dňom vďaka skvelým ľudom, skvelým kapelám, skvelému pivu a  aby som nezabudol veľká vďaka Lukášovi zo Zatrestu za ďalší splnený sen. 

Fotky (Picasa slideshow album)








2 komentáre: