streda 29. decembra 2010

Recenzia: The Mattless Boys

The Mattless Boys, alebo dá sa povedať aj jednoducho The Boys predviedli svoj nový "projekt" v júny 2010, kedy vydali singel "Talk To Me" spolu s The Stiffs. Išlo o znovunahratie doposiaľ nevydaného songu, ktorý sa na posledný radový album "Boys Only" nezmestil. O pár mesiacov neskôr The Mattless Boys vydali radový album s 13 skladbami, ktoré nemôžu újsť žiadnemu milovníkovi britského punk-rocku.

Self -Titled radovka vyšla u nemeckého labelu Drumming Monkeys v CD podobe ale aj ako Picture Disk v limitovanom počte 500 kusov. Obe verzie obsahujú rovnaký počet skladieb a nechýba ani inner s textami a fotkami. LP verzia je ešte obohatená o fotku gitaristu Petter-a Baarlli-ho (The Last Rock 'n' Roll band) na ktorého ako priznal sám Duncan v CD verzii zabudli a kedže jeho prínos bol na tomto albume veľký zaslúžil si vynahradenie aspoň takouto formou. 

Skladieb je ako som spomínal 13, čo je brané ako nešťastné číslo. V tomto prípade to je ale len hlúpa povera, pretože skladby od Mattles Boys sú skvelé. Úvodnú skladbu Rumours si môžete vypočuť v MySpace profile kapely a keď sa Vám pačia projekty Plaina ako napríklad LRB nájdete sa aj v tejto skladbe. V podobnom duchu sa nesú aj iné songy ako Shades, It only hurts when I cry a pod. Na albe sa ale nájdu aj skladby "čisto Boysovské".  Nádhernú energiu má song "Speeding", ktorý znie ako skladba z prvej radovky Boys, ktorá bola "najpankovejšia", čo sa rýchlosti týka určite. Skvelé tempo má aj skladba Shes a Handful, ktorú spolu so speeding môžete počuť v playliste. Ich kvalita, ale ďaleko uteká od pôvodnej, nakoľko ide o rip z vinylovej verzie. Okrem týchto nových skladieb sa na albume nachádza už spomínaný raritný song Talk To Me ale aj skvelý akustický cover skladby Tell Me od Dead Boys, ktorým sa končí prvá strana LP verzie a rovnako aj táto "recenzia". Moje konečné hodnotenie je samozrejme kladné a jedine čo sa dá vytknúť je dostupnosť. 

Picure Disk s innerom

U nás bohužiaľ Mattless Boys nekúpite a jediné čo Vám ostáva je zvoliť si Nemecký Amazon, kde sa ale zídu jazykové schopnosti a niečo cez 20 eur v peňaženke. Druhou variantou je výhodnejší Anglický Amazon, kde ale budete potrebovať tretiu osobu, ktorá Vám album prepošle, či po prípade donesie na SVK pretože zaslanie do našej krajiny možné nie je. Najľahším spôsobom a aj najekonomickejším je zaplatenie za Mp3 čo ale nemôžeme porovnávať s originálom. 



richard.muska@gmail.com

za poskytnutie materiálu ďakujem Barbiemu /The Bullboxers/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára