pondelok 23. januára 2012

Degradace vs. Kaktus...stávky prosím.

Spolupráca našich Kaktusákov a Ostravskej Degradačky je už dlhú dobu verejnosti známa ako skvelá. Obe kapely spolu prežili už dve turné a tentokrát svoje priateľstvo zapečatili spoločným splitkom.

Album vychádza u českého Tchichimania records v krásnom digipaku. O výzor sa postarala Aďa (tvorba obalu aj pre album Mária - Kaktus (2011)), ktorá zvolila linkovú kresbu, čo sa v konečnej fáze ukázalo ako krásna kombinácia jednoduchosti starého looku s "novodobým" cédečkom. Zložený inner obsahuje texty kapiel, ktoré sú od seba farebne rozlíšené čo pôsobí veľmi prehľadne a jednoducho. Druhá strana inneru prichádza ako plagát, ktorý svojim štýlom pripomína staré flayer-y z novín.


O kvalite tohto diela sa ale rozhodne dá hovoriť aj pri hudobnej stránke. Prvá polovica patrí Degradácií, ktorá svoju šesticu nahrala v štúdiu GM. Zo šiestich skladieb vám skladby "Je mi zlé" a "Nic netrvá věčně" budú iste známe ak sleduje bandzone profil kapely, kde boli pred vydaním splitka uverejnené. Okrem nich nájdete v "českej" polovici energetickú party skladbu "Get It On", "Napalm Beach" o domácej Ostrave či "Zab mě prosím" o dobe dávnej a skvelej, ktorá ale dnes už "nejde dál".

Slovenská strana obsahuje rovnako šesť skladieb z ktorých tri boli v predstihu uverejnené na stránkach kaktusu (16, Lilith, Koleso). Kaktus pri nahrávaní zaspomínal aj na časy minulé pri skladbe jebe, ktorej nahodili nový šat a nahrali nanovo ako "jebe 2011". Po nej nasleduje jedna z najlepších skladieb "Už sa s tebou nikto nemazná" a skladba The Last Time s anglickým textom.

Cele splitko od coveru až po hudobný obsah je veľmi vydarené dielo a vo vašej zbierke by určite chýbať nemalo. Kto si ho nestihol zakúpiť na krste v Ostrave či Bratislave, môže tak urobiť osobne 14.1 v PN, alebo kedykoľvek cez stránky kapiel. Cena je 5eur.

http://kaktusmexiko.sk/
http://www.degradace.wz.cz/index1.html
richard.muska@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára