utorok 29. mája 2012

Report: Bullboxers, Guitar Gangsters, Eddie & The Hotrods, 21.05.2012, Collosseum, Košice

Keby mi pred pár rokmi niekto povedal, že kapely ako Guitar Gangsters, či Eddie & The Hotrods budú u nás hrať takmer každý rok asi by som mu neveril. Dnes je to ale chválabohu realitou a vďaka klubom ako je Collosseum v Košiciach či Randal v Bratislave si môžeme plniť sny. Práve v týchto dvoch kluboch vystúpili obe legendy a ja sa Vám pokúsim priblížiť ako to vyzeralo v prvom z nich.
Koncert v Košiciach začal krátko po devätnástej hodine vystúpením popradských Bullboxers. Chlapci zahrali svoj klasický set, obohatený o skladby z ich posledného albumu "Svet hrdinov" a ich vystúpenie si pozrel aj sám Berrie. Po ich paráde sa na pódium chystali britský gitaroví gangstri, ktorí prilákali pred pódium o čosi viac divákov ako predkapela, no aj napriek tomu klub zíval prázdnotou a celá akcia vyzerala ako veľký prepadák.

Bohužiaľ väčšinu z ich show som strávil na opačnej strane klubu a tak prikladám aspoň jedno video ako náhradu :).

Počas vystúpenia Gangstrov sa klub pomaličky naplnil na cca 80 ľudí čo zlepšilo náladu nie len mne, ale iste aj organizátorovi. Eddie & The Hotrods vyštartovali na pódium s dych-berúcou energiou. Bol to premnňa veľký šok, opäť ako po prvý krát, keď som ich videl v Brne. Koncert v Košiciach namňa ale pôsobil ešte o kúsok lepším dojmom. Možno tomu bolo tak vďaka takmer domácemu prostrediu, skvelej klíme a parádnemu zvuku, ktorý je v "kole" už tradíciou.

Berrie sršal energiou ako keby mal stále dvadsaťpäť a Richard Holgarth ukázal svoje gitarové kvality takmer v každej skladbe. Vidieť naživo v akcii túto legendu, ktorá si zahrala s kapelami ako Dr. Feelgood, The Jam či Gangsters (na ktorých si paradoxne ani nemohol spomenúť) bolo úžasné. 

Tracklist kapely bol trúfnem si povedať identický ako ten spred roka, čiže odzneli najväčšie pecky, ktoré sú synonymom pre Eddie & The Hotrods. V závere nechýbal ani cover "Born to be wild"od Steppenwolf. 

Na videu si môžete pozrieť skvelú skladbu "Teenage Depression" z rovnomennej prvej LP z roku 1976.

V závere by som ešte rád poďakoval Mišovi a Maťovi za luxusný odvoz :)

1 komentár:

  1. Perfektny koncert, to ze tam bolo tak malo ludi beriem ako pravy underground, ktoremu rozumie len malo ludi. Skoda ze som tento blog objavil az teraz!

    OdpovedaťOdstrániť