sobota 26. decembra 2009

Playlist december 2009

Dlho chýbajúci playlist otvára dlho nehraná skladba od dlho hrajúcej Slobodnej Európy"Komunistická partija". Ide o live nahrávku z Novákoch zo začiatku 90 rokov na protest proti továrni znečisťujúcej miestne prostredie. K článku prikladám aj video z koncertu a s rozhovormi s členmi slobodky. Tento song však nebol nikdy vydaný a ani hraný na koncertoch, z jeho potenciálu sa využila len hudba, ktorú slobodka použila pri inej skladbe.

Dvojkou je novinka od Olomouckého Zatrestu. Ide o skladbu "Tolikrát" z nedávno vydanej dosky "Pecka vedle Pecky" ktorá vyšla u PHR. Ďalšou skladbou je opäť česká vec a to The Fialky a ich počeštený cover "I need your Love" od The Ramones z platne Subterranean jungle. Ide o skladbu z česko-slovenského Tribute to Ramones, ktorý vyšiel v lete u Cecek records.

Výborná je aj ďalšia skladba "That's not a love" od legendy z The Boys – Honest Johna Playna, ktorý ju zahral na svojom projekte "Honest John Plain & The Friends". Na albume mu hosťovali ľudia ako Campino (Toten Hosen), Matt Dangerfield (The Boys) či Matt Duncan (ex The Vibrators).

Piatou skladbou sa vraciam spomienkami na moje začiatky s kapelkou The Blondie, ktorých hit "Hanging on the telephone" iste poznáte aj vy, keď nie z ich LP "Parallel Lines" tak iste z filmov či rádií, kde sa hraje aj dnes. Šestkou je novinka od The Adicts z ich nového CD "Life goes on". Album vyšiel v dvoch verziách (s DVD a bez) s dvoma rôznymi obalmi. Do playlistu som zaradil skladbu "Im not scared of you" z tohto impozantného návratu.

Predposlednou skladbou v playliste je premňa osobne skvelé prekvapenie z konca 70-tých rokov The Last Words. Táto partička zo Sydney nahrala celkom tri single a jeden radový album a do playlistu som zaradil skladbu "There is something Wrong" z ich druhého singlu "Todays Kidz (1979)".
Poslednou skladbou je live náhrávka od The Yachts z koncertu v New Yorkskom Hurrah kde okrem nich hralo ďalších 10 kapiel, spomenúť môžem napr. Go-Gos. Tento Live album si môžete stiahnuť z linku nižšie.

The Yachts – Hurrah, live in NYC (download)
Pass k rozbaleniu: www.uclassic.blogspot.com
ovi77@centrum.sk


4 komentáre:

  1. Super Ovi!!!
    Len tak dalej! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Petr/PHR: Je taková drobnost, tenhle song Slobodné Európy vyšel na kompilaci "Akce Punk" v roce 1990. Jde přesně o tuhle verzi, která byla použitá i tam.
    Na koncertech jej snad tehdy i hráli, protože tu mám jeden živák z tuším 1990/91 a tam jej taky hrají:)
    Jinak super pecka, video jsem vůbec neznal, fakt dobrý...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ci pana to je ale super vyber,kazda jedna pesmicka sa mi velmi paci!!!!!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť