nedeľa 20. decembra 2009

The Yachts - The Story of

Nová vlna z Liverpoolu....The Beatles a pre mňa určite aj The Yachts - kapela vznikla v apríli v magickom roku 1977 členmi John Campbell (spev) Henry Priestman (spev, klávesy) Martin Dempsey (basa), Martin Watson (gitara), Bob Bellis (bicie).

Hudobná minulosť The Yachts korení v študentskej kapele "Albert Dock and the Codfish Warriors" s ktorou robili predskokana kapelám ako Sex Pistols (1976) či Elvis-ovi Costello-ovi. Sformovaní už ako Yachts sa o pár mesiacov neskôr upísali labelu Stiffs records a v októbri 1977 vydáva kapela svoj prvý singel Suffice to say už ale bez speváka Campbella. Frontmanom jachtárov sa stal Henry Priestman, ktorý ruší kontrakt so Stiffs records a upísal kapelu Radar-u pod ktorým vydali ďalšie dve single Look Back In Love (modrý vinyl) a I Can't Stay Long. O rok neskôr Yachts odplávali do Ameriky kde nahrali svoj prvý album, ktorý predstavovali aj na turné "I am The Man" kapely Joe Jackson (ich skladba je spomenutá napr. aj pri New Rose od The Damned). Album produkoval Richard Gottehrer, ktorý pracoval s Blondie či Go-go's.

Druhá radová platňa bola vydaná v roku 1980 s názvom "Without Radar" už ale bez basáka Dempseyho. Prezentovanie druhej LP sa konalo na Anglickom turné spolu s The Who. Album však komerčne úspešný nebol a členovia sa pomaly rozutekali do iných kapiel, čo znamenalo definitívne potopenie The Yachts (1981).

Suffice to Say - 7" EP
Look Back In Love- 7" EP
Yachting Types- 7" EP
Love You Love You- 7" EP
Box 202- 7" EP
The Yachts - LP (download)
Now I'm Spoken For - 7" EP
There's A Ghost In My House- 7" EP
I.O.U. - 7" EP
Without Radar - LP (download)
Fool Like You- 7" EP

ovi77@centrum.sk




2 komentáre: