streda 23. novembra 2011

Report: Princovia, Zóna A, The Boys - 18.11.2011, Bratislava, MMC Club

Koncert roka už máme za sebou a už v úvode poviem, že kto nebol, môže ľutovať. Akcia s názvom MMC Kozel Beerfest, ako sa vystúpenie oficiálne volalo prilákala do klubu v Bratislave celkom hojný počet divákov, ktorý sa pred vystúpením zdržiavali v neďalekej kobre alebo randali.

Ako prvý vybehli na scénu Leďovi Princovia, ktorých som videl v MMC po prvý krát, keďže táto kapela koncertuje veľmi málo a v podstate donedávna ani Leďo nemal koncertovať s kým. Zvuk bol parádny a na kapele bolo vidieť, že skúšaniu venujú veľmi veľkú časť svojho voľného času, pretože všetko bolo vyšperkované a vyladené do najmenšieho detailu. Princovia to rozbalili staršími skladbami z prvého albumu "Čo takto otvoriť hubu" ako "Princovia z rozprávky, Blbé stavy, Švindel, Dokonalý svet...Väčším prekvapením ale boli samozrejme novinky, ktoré Princovia len nedávno vypustili do obehu na svojom novom CD albume - Na zámku sa opäť spieva a tancuje. Cédečko bolo možne zakúpiť aj priamo na akcii za výborných 5eur. Viac ale o novom albume prezradím v chystanej recenzii (i keď dovtedy to hádam všetci už budete mať doma :)). 

Nové skladby princov som počul na koncerte prvý krát (mp3 som na nete nepočúval) a už vtedy mi prišli veľmi melodické a chytľavé a to tak, že už po prvom vypočutí mi stále behali po rozume, čo sa často nestáva. Nový album teda len a len odporúčam!

Skvelé vystúpenie Princov vystriedala Leďová EX-Zóna A, ktorá bola samozrejme ako vždy úchvatná a dokázala pred pódiom vyburcovať desiatky ľudí. Repertoár bol takmer identický ako po ostatné roky, no hity zóny sú nestarnúce, i keď nový album by sa už veruže patrilo vydať páni :)

Po Zóne A už neostávalo miesto pre nikoho iného, ako pre hviezdu večera The Boys. Tá sa objavila na pódiu v sprievode skladby Sabre Dance. I keď Boys nevystupovali v pôvodnej zostave počas celej doby mi to vôbec neprekážalo a neúčasť Duncana som takmer vôbec nepostrehol. Konečne som ale mal pocit, že Casino Steel je v kapele tiež, pretože v porovnaní s koncertom v roku 2008, kde ho takmer vôbec nebolo počuť a ani vidieť sa na tohtoročnej párty konečne trochu presadil, čo som rád, pretože ide o veľkú ikonu punk rocku :) 

Boys odohrali všetky svoje hity ako TCP, See you later, Cast of thousands a samozrejme Weekend či First Time. Všetko boli teda skvelé skladby-skvelo zahrané-so skvelým zvukom, mne ale veľmi chýbali menej známe skladby, ktoré mám zrejme najviac rád ako napríklad Teachers Pet alebo No Leaders. Je mi ale jasné, že demá sa na koncert nehodia :) 

Zakončenie bolo v znamení Ramones. Odohrané boli dva covery - Beat on the bat a romantická Baby I Love you. 


Za biedny report sa vopred ospravedlňujem, ale snažil som sa spomenúť načo sa len dalo...bol to totiž ťažký večer :)) Všetkým prítomným kamarátom ale ďakujem za účasť a kopec srandy. Bolo parádne, až na hnusné pivo, ktoré sa v MMC čapovalo, alebo dokonca prelievalo z plechoviek do plastových pohárov.  Pivný festival, ako sa patrí! Hey ho!

1 komentár:

  1. Alex Mikko : presne, genialna akcia az na to pivo a zevraj pivny festival :)

    OdpovedaťOdstrániť