streda 5. decembra 2012

Report: The Barracudas, 29.11.2012, SO36, Berlin

Baba -  rara - cucu - dada! Kto by nepoznal tento začiatok jedného z najlepších power-popových hitov? Summer Fun, ale aj množstvo ďalších peciek nahrala britská kapela Barracudas od svojho začiatku v roku 1979. Po vydaní štvrtej dosky The Big Gap sa formácia rozpustila a v roku 2012 opäť prichádzajú v plnej sile na pódia. Ako bolo na ich koncerte v Berlíne? Výborne! Viac v tomto krátkom reporte.
Koncert bol naplánovaný v miestnom klube SO 36, ktorý vyzeral naozaj undergroundovo. Veľká špinavá brána po prvom vstupe vôbec nepôsobila ako vstup do sály a tak sme skoro namiesto do klubu vošli na záchody :)

Aj keď mal koncert oficiálny začiatok o 20 hodine o deviatej sa ešte len zvučila prvá predkapela a počet ľudí sa nevzďaľoval od dvadsiatky. To, že je Berlínske publikum zvyknuté chodiť aj dve hodiny po začiatku koncertu sme sa dozvedeli od kamoša Pavla, čo sa aj potvrdilo pri druhej predkapele Erotic Devices. Domáca kapela s dvojníkom Johnnyho Ramona a "zaujímavou" basáčkou prilákali do klubu prvú stovku. Rýchlo hrajúci rock n roll a la Ramones nebol naozaj zlý, ale chýbala tomu akási myšlienka na ktorú podobné kapely imitujúce Ramones vždy zabudnú. Celkovo ale fajn , no doma by som si to zrejme nepustil.

Zhruba pol hodinu po 22 hodine na pódium prišli hlavné legendy večera - The Barracudas s troma pôvodnými členmi (od 79 len Gluck a Wills). Koncert začala kapela naozaj parádne hitom Grammar of Mysery z výborného albumu Mean Time. Skladba "Somebody" z debutu "Drop Out" odznela ako druhá a video k tejto skladbe si môžete prezrieť nižšie.

Nasledujúcu hodinu a pol odozneli samé hity zo starších albumov, ale aj nová skladba "God bless the 45", ktorá výjde čoskoro na chystanom rovnomennom singli. Nahrávanie začalo v septembri tohto roku a vydanie je naplánované na klasickom 7 palci koncom januára roku 2012.



Publikum si Barracudy vypýtalo celkom štyri krát a po prídavkoch zahraných z posledných síl sa sen o Barracudas naplnil na 100% čo trebalo samozrejme osláviť v klube naproti aj s Bon Jovim! :))

Po novom roku Barracudas plánujú koncertovať viac ako doteraz, určite teda všetkým vrelo odporúčam ich vystúpenie. Je to niečo, načo sa len tak ľahko nezabudne.

Fotky z koncertu môžete sledovať TU

richard.muska@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára