piatok 17. apríla 2009

Playlist - apríl 2009

Po mesačnej prestávke a vynechanom marcovom playliste som si našiel čas aby som zbúchal dokopy nový playlist pre mesiac apríl. V playliste je klasicky 10 songov, no tentokrát som dal možnosť aj kamarátovi Nikolasovi, ktorý vytvoril druhú polovicu playlistu, určite budete spokojní...




Prvá päťka - ovi


Úvodná skladba je od kapely, ktorú som už uverejňoval v playlistoch rádia A1, no aj tak ide o vecičku, ktorú nepozná veľa ľudí a čo je zároveň aj veľká chyba, pretože ide o vôbec prvú punkovú kapelu v Nemecku. Chlapci sa pomenovali MALE a vydali jeden album s názvom Zensur& Zensur (1979), do playlistu som uverejnil rovnomerný song. Tento album vyšiel aj na CD.

Dvojkou je skladba z kombekového CD legendy X-ray Spex, ktoré však bolo totálným prepadákom jak pre verejnosť, tak aj pre punkových kritikov, čo aj zrejme presvedčilo Polly a spol. , že ťahať to ďalej už nebude mať zmysel, škoda, pretože mne sa tento album - Conscious Consumer (1995) paradoxne celkom pozdáva:) Po rongneovych okuliaroch pridávam opäť anglickú kapelu, ide však o material z 80 rokov Bad Actors a skladbu z ich prvého singlu Are They Hostile (1980). BA nahrali za svoju ročnú "kariéru" 2 single a na oboch spolupracovali s The Damned, čo hovorí o ich kvalite.

Predposlednou kapelou sú anglické cigarety a skladba Don't z výberovej LP Will Damage Your Health (1978 - 1981), ktorá vyšla pod hlavičkou Detour rec. A mojú paťku uzatvárajú rýchlejší, no výborní Red Flag 77, ktorí mimochodom pochádzajú z rovnakého mestečka ako slávni Adicts:)


Druhá päťka - Nikolas

Prvou vecou je tazko zohnatelna kapelka The Broken Toys z USA hrajuca svizny punk rock, pekna piesen s este krajsim nazvom, The Drink In My Hand vas chyti hned od uvodu. Druhy velmi dobry punkovy song je od nemeckej kapely The Shocks z Berlina s nazvom More Kicks, rovnako tazko zohnatelna, par songov sa da stiahnut z ich stranky. V poradi tretia vec je od velikanov punk/rock´n´rollu opat spoza velkej mlaky The Dictators s energickou piesnou a opat super nazvom Pussy And Money, cely svet sa toci predsa len o tychto dvoch veciach:)

Stvrta piesen ma nazov Holky co znam od bandy z Prahy menom Nezfales, ktora v minulom roku vydala svoj naslapany novy album Ber dokud davam, urcite sa oplati zohnat. No a posledny song musi patrit aj starej klasike z Anglicka, konkretne Eddie and The Hot Rods a ich menej znama (o to lepsia:)) vec Writing On The Wall, kde vyborny podmaz robi ustna harmonika, tento skvely rokec vysiel pod Anagram rec.v roku 1996 ako nanovo vydane dema + live. ostava len popriat prijemny počuv:)

ovi77@centrum.sk
nikolasvlas@centrum.sk

3 komentáre:

  1. Za tie všetky príspevky ti dávam čestný řád brickej kráľovný alžbety Vinnej2.... Pochvala...čudo že tu nikto nepíše príspevky:O

    OdpovedaťOdstrániť