streda 8. apríla 2009

Punková smršť - The Restarts a Hat trickers vystúpia v Brně

Už 19.4. sa v brnenskom klube Yacht predstaví legendárna anglická punková kapela The Restarts. Kapela vznikla v roku 1995 v londýnskej štvrti Hackney a behom krátkej chvíle sa stala jednou z najpopulárnejších metských kapiel.

Ich nabrúsený punk, ktorý je ale aj napriek svojej rýchlosti a agresivite stále správne melodický a chytľavý vychádza z kapiel druhej vlny anglického punku (Exploited, Chaos UK, Discharge). Dnes sú The Restarts kapelou, ktorá má tisíce fanúšikov po celom svete a to aj napriek tomu, že sa držia princípu DIY a nesnažia sa o nejakú podporu zo strany oficiálnych médií. Vo svojich textoch sú The Restarts rovnako radikálni ako vo svojej hudbe.

Nečakajte žiadne spievanky o kvetinách a láske, tu sa riešia všetky problémy, ktorých je v dnešnom svete požehnane (vojny, politika, chudoba...). Ďalšou kapelou, ktorá sa ukáže na brnenskom koncerte budú japonskí Hat Trickers, kapela ktorá není náhodou označovaná za japonský The Adicts a to jak vďaka svojmu image vychádzajúcemu z Burgessovho Clockwork Orange, tak aj vďaka muzike, ktorá sa dá označiť ako melodický street-punk. Z českých zástupcov na koncerte stretnete mladú brnenskú kapelu IntruderSS hrajúcu pekne ostrý streetpunk, ktorá bude určite dôstojným uvedením celej akcie.

PHR
Plagát Tourné kapely The Restarts

The Restarts - www.myspace.com/therestarts
Hat Trickers - www.myspace.com/hattrickers
InstruderSS - www.myspace.com/intrudersinyourmind

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára