utorok 29. marca 2011

Knox - Plutonium Express

Ian Carnochan, ktorého ale všetci poznáme skôr pod menom Knox sa narodil koncom 2.sv. vojny (znie to strašne staro:)) aby rozpútal ďalšiu, oveľa krajšiu smršť, ktorú spôsobuje už od roku 1976 kedy vytvoril The Vibrators.
O vibrátoroch sa ale už všade povedalo veľa a každý, kto sa v punku neuspokojí s kadejakým buchotom tento názov aspoň raz počul a preto by som aj rád prešiel ihneď na sólovú tvorbu Knoxa, ktorá až tak známa nie je. Jeho prvý sólový projekt začal po rozpade The Vibrators v roku 1983. Išlo o LP s názvom Plutonium Express, ktorá vyšla u Razor Records (Adicts, Cock Sparrer, Saints, Lambrettas...). Na doske Knox skombinoval klasický punk-rock s powerpop-om a zišiel z toho jeden úžasný album. Túto sólovku dokonca považujem za to najlepšie čo som zo sólovej produkcie počul. Na platni sa nachádza celkom 12 skladieb, ktorá bola neskôr preformovaná aj do CD podoby. Dnes je ale ťažké zohnať obe verzie i keď vďaka internetu je predsa len možné sa k tomuto albu dostať vo forme mp3. Kto by si ale chcel omakať aspoň CD verziu je možné si ju objednať priamo u Knoxa za £10,50 (+£1,50 pošta na SR). Ani v tomto prípade ale nedostanete pôvodný originál, ale len CD-R verziu ku ktorej ale obdržíte pôvodný (kopírovaný) obal a hudobné bonusy. 

Bonusom by podľa všetkého mali byť single, ktoré Knox nahral ešte pred vydaním LP verzie. Išlo o 7 palce, ktoré vyšli pod názvom "Gigolo Aunt" (1980) a "Shes so good looking" (1981). Druhý zmienený obsahuje dve skladby z ktorých sa jedna nedostala na LP. Druhá skladba "Love is Burning" je nahraná očosi v rýchlejšom tempe a musím priznať, že sa mi páči viac ako tá z veľkej LP. Obe single spolu s LP albumom nájdete na konci článku v linku, kde si ich môžete stiahnuť a urobiť si osobný názor. Po čase si iste každý obľúbi rozdielne skladby, mne ale najviac zahreje srdce Streetheat (úplný Fifth Overture štýl), Shoot Shoot, Plutonium Express a Tired Of Living With You. 

Okrem Plutónia Knox spolupracoval s Charliem Harperom v kapele Urban Dogs (1982) a ľuďmi s Hanoi Rocks, s ktorými hrával pod menom Fallen Angels (1984). Obe kapely sa snažím čo najčastejšie počúvať tak snáď sa čoskoro čosi aj o nich objaví na uclassic.

Gigolo Aunt ,Shes so good looking, Plutonium Express
pass: www.uclassic.blogspot.com



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára