štvrtok 17. marca 2011

Novinky u Still Unbeatable records

Pomerne často spomínané vydavateľstvo SUR, ktoré okrem vydania singlov kapelám ako Boys, Stiffs predstavilo aj prvý krát náhravku The Mattless Boys sa činí opäť. Tentokrát ale ide o menšie rybičky, ktoré sa ale aj napriek "malým rozmerom" vedia dobre pohybovať v punk-rockovývh vodách.

Prvá novinka pochádza zo Švajčiarka a nie nejde o žiadne syry, hodinky a ani zlaté tehličky. Reč je o Tight Finks. Pre tých, ktorý toto meno vidia prvý krát poviem, že ide o trio hrajúce "niečo podobné" starému punku, akurát s trochu prepózovaným outfitom a vystúpením. Mal som ich možnosť vidieť naživo v Prahe a viac ma oslovil chladený Budvar pri bare ako tie ich parádičky. Sound ale majú chalani dobrý a doma alebo v aute si ich pustím rád. Novinkou je 7 palcový singel, limitovaný v počte 500kusov. Ide o biele vinyli so štyrmi skladbami. Cena je v pohodičke a to 6,00€.

Druhou novinkou je radový (opäť raz) album Americkej dneš už legendy Sonnyho Vincenta. Tento panáčik sa už od konca 60 rokov pohyboval v NY undergroundovej scéne a stál pri vzniku kapely Testors, ktorá ale bohužiaľ celú svoju slávu ťahá na jednom vydanom singli a akýchsi raritných zbierkach, ktoré vychádzali s odstupom času. Hudobne táto kapela išla vždy pomimo mňa a zrejme aj iných ľudí nakoľko celý tento humbuk bol v porovnaní s kapelami ako Ramones či Dead boys len sivou myškou v kúte (aspoň čo sa mediálnej popularity týka). Každopádne sólové albumy Vinciho opočúvané nemám a ak máte navyše 15 ečiek určite si album Bizzaro Hymns objednajte.

pre viac informácií o poštovnom a objednávke píšte na:
info@still-unbeatable-records.de

1 komentár:

  1. Tight Finks dokážu vydať 7 palec za 6€. Kapelu nepoznám, ale je zaujímavé, že niektoré naše skupiny by na to potrebovali 2x viac.

    OdpovedaťOdstrániť